Anchetă privind demiterea managerului de la Casa de cultură

 

În luna martie 2018, primarul municipiului Tecuci, C.C. Hurdubae, a numit o comisie pentru evaluarea managerului Casei de cultură, Lucia Gologan.

Din comisie au făcut parte: Mitrof Marius – angajat la Direcția Județeană pentru Cultură Galați, Olteanu Mihaela – angajat la Direcția Județeană pentru Cultură Galați, Vaman Iulian Dan – angajat la Direcția Județeană pentru Cultură Galați, Lovin Valeria – consilier local în Consiliul local Tecuci, Groza Iulieta – jurist Primăria Tecuci la acea vreme, Candrea Mona – funcționar public Primăria Tecuci, Neacșu Aura Felicia – funcționar public Primăria Tecuci, Buliga Bogdan – consilier local în Consiliul local Tecuci.

Aceștia au hotărât că managerul Lucia Gologan nu mai deține competența pentru a gestiona treburile Casei de cultură Tecuci, acordându-i nota de 6,56 cu propunerea de fi destituită din funcție.

Încă de la acea vreme existau suspiciuni asupra comisiei formată de membrii sus menționați, fie că aceștia au răspuns unor comenzi politice, fie aveau interese personale pentru demiterea managerului Lucia Gologan.

Managerul Lucia Gologan a contestat la instanța actele comisiei de mai sus iar instanța de judecată a Tribunalului Galați prin sentinţa civilă 1107/2018 în dosarul 1313/121/2018 a anulat toate actele emise de comisie, dispunând reintegrarea pe funcția de manager cu plata despăgubirilor salariale.

Prin anularea de către instanța a actelor prin care managerul a fost demis s-a constatat abuzul membrilor comisiei de mai sus, fapt pentru care, astăzi, sunt anchetați într-un dosar penal.

Aceştia trebuie să explice anchetatorilor cum au ajuns la propunerea de destituirea a managerului Casei de cultură.

Instanța de judecată a anulat toate actele emise pentru destituirea managerului. Primăria Tecuci este nevoită să plătească, din nou, despăgubiri pentru abuzurile și incompetența unora.

Nouă nu ne rămâne decât să aflăm ce vor declara membrii comisiei în fața anchetatorilor, față de acest abuz, ştiind că instanța de judecată a anulat toate actele emise în acest caz.