Unde duce neîncrederea

 

Cunoşti senzaţia aceea apărută atunci când mergi într-o bancă să-ţi deschizi un cont şi toate pixurile sunt legate de masă? Se numeşte neîncredere.

Este şi cazul primarului tecucean care a achiziţionat un serviciu prin SEAP, deşi acest serviciu putea fi făcut de funcţionarii Primăriei Tecuci.

„Primarul, fiind la primul mandat, neavând încredere în personalul instituţiei, a dorit o părere avizată de la o persoană cu experienţă în domeniu”, a răspuns actualul secretar al UAT la întrebarea Curţii de conturi privind implicarea unei terţe persoane în contractul privind achiziţia prin SEAP – „Servicii de evaluare a sistemului de control intern managerial, Municipiul Tecuci”.

Neîncrederea primarului se manifesta în septembrie 2016, la două luni după ce angajaţii Primăriei l-au primit cu aplauze, plini de încredere. Însă, la fel ca în cazul pixurilor legate de masă, încredere exista doar din partea funcţionarilor din Primărie.

Unde l-a dus pe primar neîncrederea în colegii săi de muncă? Curtea de conturi a descoperit că a primit alt serviciu decât cel specificat în achiziţia pe SEAP, motiv pentru care trebuie să returneze bugetului local suma de 30.000 lei.