Dintre sute de catarge, care lasă malurile, câte oare le vor sparge vânturile, valurile?

 

Vizita lui Dan Barna la Tecuci a creat valuri pro şi contra candidatului USR la preşedinţia României. În acest vârtej a fost angrenat şi Claudiu Gavril, candidat la funcţia de primar al municipiului Tecuci.

Simpatizanţii USR consideră că acest scandal este iscat de cei care sunt deranjaţi de avântul pe care l-a luat partidul lui Dan Barna. De cealaltă parte se află simpatizanţii lui Claudiu Gravil care încearcă să strângă rândurile în vederea apropiatelor alegeri locale.

Prezenţa lui Barna la Matca şi Corod, precum şi fotografiile publicate pentru a arăta că are susţinerea lui Gavril a scos la iveală o serie de animozităţi locale.

Candidatul la Primăria Tecuci este contestat de tot mai multe voci, iar cei care încearcă să îi ia apărarea nu prea au argumente. Aceştia din urmă au ajuns în situaţia în care hoţul strigă hoţii: În timp ce spărgeau casele opozanţilor politici cineva le-a intrat prin efracţie în propriile locuinţe.   

De cealaltă parte, membrii USR vin cu date a căror acurateţe este demnă de serviciile de informaţii, întărind astfel temerea generală că în spatele partidului s-ar afla interese de altă natură.

În toată această tevatură, candidatul la Primăria Tecuci nici nu infirmă nici nu confirmă faptul că s-a ajuns la tribunal pentru a fi obligat să-şi ţină promisiunea. Ce se va întâmpla cu promisiunile pe care le va face tecucenilor fostul independent, care acum şi-a creat partid?

Nouă nu ne rămâne decât să ne înarmăm cu calm şi răbdare, în aşteptarea alegerilor. Mai întâi ne vom alege preşedintele, apoi primarul. Cu ajutorul lui Dumnezeu, poate va fi linişte şi în comunitatea noastră.