Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Cât ne costă vopseaua marcajelor rutiere

 

Cheltuirea banilor publici ar trebui să fie o preocupare a tuturor. Felul în care sunt drămuiţi banii cetăţenilor influenţează direct anul fiscal următor prin creşterea unor taxe sau introducerea unor noi moduri de a taxa contribuabilii.

„Sunt străzi unde nu există niciun un marcaj. În centru marchează aceleași treceri de pietoni o dată la două luni. Cu ce o fi marcând, cu vopsea de ouă?”, se întreabă Ioana.

În data de 25 martie 2019 Primăria Tecuci a achiziţionat 50 kg vopsea marcaj rutier, 25 kg vopsea galbenă şi 25 kg vopsea neagră. Costul aceste achiziţii a fost de 11.139,20 lei fără TVA, respectiv 13.255,65 lei cu TVA.

După patru luni şi jumătate, în 9 august 2019, Primăria a făcut o nouă achiziţie de vopsea pentru marcaje rutiere, fără, însă, a preciza cantitatea.

Au fost cumpărate vopsea albă, galbenă, neagră, diluant şi microbile reflectorizante. Valoarea achiziţiei a fost de 104.175 lei fără TVA, respectiv 123.968,25 lei cu TVA.

Ambele achiziţii au fost făcute prin SICAP.

Aşadar, în decurs de cinci luni Primăria Tecuci a achiziţionat vopsea pentru marcaje rutiere în valoare de 137.224 lei cu TVA, peste 1,37 miliarde lei vechi.

Mai rămâne să calculăm orele de muncă prestate pentru vopsirea marcajelor atât de des şi apoi să vedem dacă nu cumva cu vopseaua de ouă putem să scăpăm mai ieftin.