A doua încercare de anulare a Festivalului aeronautic Smaranda Brăescu

 

Joi, 26 septembrie 2019, Primăria municipiului Tecuci va încerca pentru a doua oară să renunţe la activitatea „Festivalul Aeronautic Smaranda Brăescu”. Acest festival a fost votat de consilierii locali la capitolul „Activităţi culturale” şi are alocată suma de 35.000 lei.

Un proiect care se află în atenţia şedinţei ordinare a Consiliului local Tecuci, programată pentru joia viitoare, prevede „Aprobarea Programului de activităţi culturale al municipiului Tecuci, aferent anului 2019, prin renunţarea la activitatea prevăzută la nr. crt. 8 <Festivalul Aeronautic Smaranda Brăescu> în sumă de 35.000 lei”.

Este pentru a doua oară când se încearcă renunţarea la acest festival. Prima încercare a fost făcută în şedinţa extraordinară din 19 august 2019, însă consilierii locali nu au fost de acord, iar proiectul nu a primit voturile necesare.

„Renunţarea la activitatea <Festivalul aeronautic Smaranda Brăescu ediţia a III-a>, a survenit din cauza faptului că, din motive independente de voinţa Asociaţiei pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii Tecuci, nu este posibilă organizarea unui miting aviatic la Tecuci. Suma de 35.000 lei repartizată iniţial organizării festivalului aeronautic, va fi realocată spre obiectivele de investiţii ale administraţiei publice locale”, se arată în referatul care însoţeşte acest proiect.

Astfel, festivalul se alătură celorlalte festivaluri anulate de administraţia Hurdubae văduvind comunitatea noastră de activităţile culturale de marcă.