Neglijenţă sau infracţiune? Acte dispărute între parter şi etajul întâi al Primăriei

 

Săptămâna trecută scriam despre cazul membrilor PSD care, după ce au primit slujbe aşa cum au primit, se află acum în fruntea cererilor pentru a obţine o locuinţă ANL la Tecuci.

Astăzi, 30 septembrie 2019, semnalăm un aspect care frizează penalul privitor la întocmirea listei pentru solicitanţii de locuinţe ANL.

O familie tânără, formată din trei persoane, locuieşte împreună cu alte două persoane într-o garsonieră din Tecuci. În urmă cu o lună, această familie şi-a completat dosarul pentru locuinţa ANL cu o serie de acte care lipseau.

În urma apariţiei articolului nostru, un reprezentant al familiei s-a deplasat la Primărie. Acolo a descoperit că actele depuse în luna august, esenţiale pentru stabilirea punctajului, au dispărut undeva între parter şi etajul întâi al Primăriei.

„Nu sunt actele de studii, de la garsonieră, copiile după buletinele celorlalte persoane cu care stăm în casă. Dosarul apare ca fiind complet, avem și număr de înregistrare, dar actele nu sunt”, scrie cititoarea noastră.

Nouă nu ne rămâne decât să aflăm cum este posibil ca într-o lună de zile actele să nu ajungă de la parter la etajul întâi al Primăriei. Poate fi neglijenţă, pot fi aranjamente cu iz penal.

Să nu uităm că programul se adresează tinerilor până în 35 de ani. Primul loc pe lista aprobată de consilieri locali din Tecuci este ocupat de Voinea Ionuţ, care s-a născut la 13 mai 1984 şi, prin urmare, a împlinit vârsta de 35 de ani la data de 13 mai 2019.

La data de 26 septembrie 2019 consilierii locali i-au aprobat cererea depusă în martie anul acesta, la limita eligibilităţii pentru obţinerea unei locuinţe ANL, cu un punctaj suspect de mare. La acest proiect doar consilierii locali PNL s-au abţinut.

Îi sfătuim pe toţi cei care au depus cereri să îşi consulte dosarul pentru a vedea dacă acesta este complet şi dacă actele depuse au ajuns la dosar.

Mai jos aveţi lista de priorităţi pentru repartizarea locuinţelor ANL, cu menţiunea că primii trei candidaţi au primit locuinţa solicitată.