Supliciile unui tecucean care a apelat la Serviciul Evidenţa Populaţiei

 

O postare care a devenit virală în mediul online din Tecuci scoate la iveală nedreptăţile pe care trebuie să le îndure un contribuabil în raport cu funcţionarii publici.

„Soția mea este din Republica Moldova, suntem căsătoriți de 9 ani și de 2 ani se chinuie să obțină cetățenia română.

Tot de 9 ani de zile este angajată cu acte în regulă, plătește impozit și CAS statului român, dar nu poate beneficia de servicii de sănătate deoarece nu i-au eliberat cei de la serviciul emigrări din România un CNP care să poată fi acceptat de sistemul electronic.

După ce a obținut cetățenia română au mai durat 3 luni până a obținut certificatul de naștere. Apoi am făcut 4 (patru) drumuri la Serviciul de Evidență a Populației Tecuci pentru a depune actele pentru obținerea buletinului.

Primul drum pentru informare, al doilea drum vineri, la ora 11.20, pentru depunerea actelor, unde am fost anunțați că actele trebuiau depuse până la ora 11. Apoi am fost anunțați să venim luni după ora nouă, apoi am fost anunțați să venim după ora 12.

Şi după toate cele, când am ajuns la ghișeu era în fața noastră un moldovean care a ridicat cca 50 de buletine pentru moldoveni care nu locuiesc nicidecum în Tecuci. L-am întrebat pe moldovean după cât timp a obținut buletinele și mi-a spus că după 5 (cinci) zile.

Soției mele i-au spus că durează cca. două săptămâni, fiindcă trebuie să o verifice amănunțit. În ce țară mizeră trăim? Eliberați birocrația și România va înflori.

Mai mult de atât personalul de la Evidența Populației Tecuci ne vorbeau la persoana întâi cu toate că nu ne cunoșteau și trebuia puțin respect”, a scris Florin P. pe pagina sa de socializare.

Postarea are zeci de distribuiri, precum şi foarte multe comentarii acuzatoare, şi de o parte şi de alta. Nu lipsesc jignirile, contribuabilul tecucean fiind atacat fără temei de susţinătorii funcţionarilor care au un comportament inadecvat.

În discuţie intră şi Carmen M., funcţionar în respectiva instituţie, care ţine să sublinieze că ea l-a tratat cu respect şi atrăgându-i atenţia să nu generalizeze.

Urmează o poveste din care reiese că moldoveanul a prezentat 50 de procuri pentru a ridica personal cărţile de identitate.

Povestea continuă şi poate fi citită integral AICI.