Şantierele din Tecuci. Ei se fac că muncesc, noi ne prefacem că-i plătim

 

Antreprenorul Rotary Construcţii din Bucureşti a câştigat în iulie 2018 un contract cu o valoare de atribuire de 153.886.296 lei, acordat de compania Apă Canal SA din Galaţi, ce prevede implementarea proiectului „Lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galaţi”.

Contractul „Alimentare cu apă şi canalizare în aglomerarea Tecuci, judeţul Galaţi”, a fost semnat cu firma S.C. Rotary Construcţii S.R.L. în 27 iulie 2018. Valoarea contractului este de 47.126.111 lei, fără TVA, iar durata de execuţie este de 20 luni, de la data ordinului de începere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor.

 În cadrul contractului se vor executa lucrări la sistemul de alimentare cu apă şi apă uzată, proiectare şi execuţie lucrări de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, staţii pompare apă uzată, branşamente, racorduri, subtraversări şi supratraversări, întocmire documentaţii pentru obţinere avize şi autorizaţii în oraşul Tecuci, astfel: reabilitare şi extindere: aducţiune – 5,807 km, reţea de distribuţie apă – 29,589 km, reţea de canalizare – 40,458 km inclusiv conductele de refulare; construire: 2 staţii de pompare apă, 14 staţii de pompare apă uzată.

Firma Rotary a deschis şantiere de lucru în mai multe locaţii ale Tecuciului. Apoi, le-a abandonat.

 La Grădiniţa din Bălcescu lucrările stagnează de peste o săptămână. Practic, au făcut o groapă mare la intrarea pe stradă în faţa Grădiniţei, au parcat buldozerul şi şi-au văzut de alt drum. Nu îi interesează că vin ploile iar cetăţenii sunt blocaţi de glod şi munţi de noroaie.

„Probabil aceeaşi oameni ai firmei au mai multe lucrări prin oraş la care activează. S-ar înţelege de ce lucrările sunt începute şi lăsate baltă mai apoi. Important că avem şantiere în Tecuci”, constată un tecucean din cartierul Bălcescu.

Un alt tecucean semnalează că aceeaşi firmă a lăsat baltă o altă lucrare, în cartierul Gării. Dar s-a creat o „portiţă”: plăteşti şi ai acces!

„Primăria municipiului Tecuci a blocat intrarea pe anumite străzi, a autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 t. Care sunt străzile? Exact cele care duc spre firme importante. Exemplu, FNC, acum în sezon, este inaccesibil tirurilor care vin să aprovizioneze societatea, sau să încarce marfă, deoarece străzile de acces au semnul de interzicere. Un echipaj de la Poliția Locală stă permanent și pândește șoferii care intră pe str. Matei Basarab, amendându-i. Singura cale de acces este în spatele Şcolii 8, dar acolo sunt adevărate cratere rămase în urma lucrărilor firmei SC Rotary SRL.

Totuși, Primăria a lăsat o portiță firmelor de transport: plătiţi o taxă și intraţi! Cât poți fi de indolent, prost, nesimțit să lovești în sursele tale de bani? Cum poţi cere o taxă de intrare pe o stradă distrusă, cu gropi, pe care nu ai pus o palmă de asfalt de trei ani şi jumătate?”

 

sursa foto: facebook