George Stângă, președinte PNL Galați: PSD a pierdut majoritatea în Parlament!

 

Miercuri, în plenul Parlamentului, s-a constatat că guvernul condus de Viorica Dăncilă a pierdut susținerea parlamentară. Astfel, în momentul în care a trebuit votat programul de dezbatere al moțiunii de cenzură, s-a ajuns la o majoritate a partidelor de opoziție de 194 de voturi, față de 181 ale PSD.

„Asta vă tot spunem stimați pesediști de mai bine de o lună, însă refuzați să recunoașteți realitatea și vă agățați cu dinții de scaunul puterii. PSD nu a avut majoritate să treacă programul de dezbatere a moțiunii de cenzură.

Deși au încercat tot felul de șmecherii, dna Dăncilă și liderii PSD nu au reușit să adune un număr suficient de voturi. Inițial, au făcut presiuni asupra semnatarilor moțiunii ca să îi convingă să nu o mai susțină. Au vrut să convoace plenul pentru citirea moțiunii la 7 seara (<noaptea ca hoții>). Au programat votul pe moțiune pentru sâmbătă. În cutumele activităţii parlamentare, nici o moţiune de cenzură nu s-a dezbătut și votat într-o zi nelucrătoare. Sunt ultimele zbateri ale acestei guvernări catastrofale a PSD.

Miercuri, am făcut încă un pas spre victoria moțiunii!”, a declarat senatorul PNL și președintele filialei Galați, George Stângă.

Liderul PNL Galați a precizat că PNL va continua demersurile pentru a asigura succesul moțiunii. Indiferent de ziua în care va fi programat votul, parlamentarii PNL vor fi prezenți 100% la dezbatere și la vot, a mai afirmat George Stângă.

Potrivit președintelui PNL Galați, vor fi continuate discuțiile cu toți parlamentarii care ar putea susține această moțiune, până în ultimul minut dinaintea votului. Numărul de voturi pentru moțiune îl va depăși pe cel al semnăturilor, dă asigurări liderul PNL Galați.

Actuala guvernare este una complet eșuată, blocată. În acest moment PSD este incapabil să asigure un act de guvernare, fiind motivul pentru care Dăncilă a refuzat să se prezinte în Parlament cu remanierea, în ciuda obligației constituționale.

George Stângă a mai spus că sfârșitul guvernării PSD este un fapt confirmat prin semnăturile de pe moțiune, acest lucru urmând să se materializeze la votul din plenul Parlamentului. Potrivit președintelui PNL Galați, PSD nu mai are legitimitate și nici majoritate, fiind o guvernare împotriva voinței poporului.

 

Președinte PNL Galați,

Senator George Stângă