Administratorul public al Tecuciului. O sinecură de 114 milioane lei vechi

 

Astăzi, 4 octombrie 2019, va avea loc şedinţa extraordinară a Consiliului local Tecuci, cu două proiecte pe ordinea de zi.

Este pentru a doua oară când administraţia încearcă să impună aceste proiecte. La şedinţa extraordinară care a avut loc în urmă cu trei zile proiectele nu au întrunit voturile necesare pentru a fi transformate în Hotărâri.

Primul pe ordinea de zi este „Proiectul de hotărâre privind aprobarea Organigramei şi a Statului de Funcţii ale Aparatului de Specialitate al Primarului Municipiului Tecuci”. Este vorba despre „statutul de funcţii” şi nu „statul de funcţii”, aşa cum, eronat, se vehiculează de o săptămână. Dar parcă ce mai contează?

În acest „stat de funcţii”, regăsim o funcţie contractuală, care este de fapt o sinecură, retribuită cu 11.400 lei lunar, respectiv 114 milioane lei vechi, cea de administrator public.

„Pe schemă, în continuare, nu înţeleg de ce, de exemplu, administratorul public nu are nici un om în subordine. Nu înţeleg care îi sunt atribuţiile”, a spus consilierul local Vasile Diaconu, la ultima şedinţă a Consiliului local.

Nici noi nu înţelegem ce atribuţii are administratorul public Mircea Iulian. Dar dacă ţinem cont de faptul că sinecura este o funcție bine retribuită, care cere muncă minimă sau nu cere nici o muncă, atunci administratorul public primeşte 11.400 lei lunar pentru a nu face nimic.

Nu ştim ce prejudiciu poate aduce Mircea Iulian dacă s-ar apuca să facă ceva, de este plătit să nu facă, însă 114 milioane lei vechi pentru o sinecură este cam mult. Exagerat de mult.