Ludovic Orban a fost desemnat premier

 

Astăzi, 15 octombrie 2019, Președintele Klaus Iohannis a anunțat că l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

Liderul PNL a fost prezent alături de președinte și a precizat care sunt prioritățile sale.

„Acum puține zile a trecut moțiunea de cenzură și a căzut guvernul PSD și e foarte bine așa. Pentru că PSD din 2017 a avut trei guverne care au dăunat grav României. PSD a inhibat efectiv dezvoltarea României și ne-a ținut pe toți pe loc.

După consultările cu partidele parlamentare am tras concluzia pe care am spus-o și după prima rundă de consultări, că se conturează un guvern în jurul PNL.

PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși să-și asume guvernarea în această perioadă de tranziție.

Am decis să desemnez următorul premier în persoana domnului Ludovic Orban, președintele PNL. E președintele celui mai mare partid din Opoziție, promotorul principal al moțiunii de cenzură.

Așa este democratic corect”, a precizat Preşedintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban, premierului desemnat să întocmească noul guvern, a spus printre altele:

„Principalele priorități ale guvernului sunt: refacerea echilibrelor macroeconomice și corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri, restructurarea aparatului guvernamental, readucerea competenței, digitalizarea administrației, acordarea unei atenții serioase a tuturor obiectivelor de investiții în infrastructura de transport, educație, sănătate și alte domenii publice, consolidarea parcursului european al României.

De asemenea, respectarea tuturor rigorilor privind statul de drept, asigurarea unei independențe reale a justiției, readucerea instituțiilor în slujba cetățenilor”.

Conform Constituției, premierul desemnat are un termen de zece zile pentru a se prezenta în fața Parlamentului cu programul de guvernare și echipa pentru care cere votul de învestitură.

Pentru ca noul guvern să fie învestit e nevoie de 233 de voturi favorabile în Parlament, scrie g4media.ro.

 

Citeşte în continuare…

You cannot copy content of this page