Şase inculpaţi într-un dosar de sclavie şi-au primit pedepsele

 

Patruzeci de români au fost sechestraţi ani de zile la o stână de către trei fraţi din judeţul Galaţi, fiind obligaţi să muncească până la epuizare. Printre ei s-au aflat şi copii proveniţi de la orfelinate sau din familii foarte sărace. Micuţii erau bătuţi, înfometaţi şi obligaţi să se bată între ei doar pentru amuzamentul ciobanilor.

Curtea de Apel Galaţi i-a condamnat definitiv, pe 29 octombrie 2019, pe trei ciobani din judeţul Galaţi la pedepse privative de libertate pentru trafic de persoane şi trafic de minori.

Valerică Enache a primit şase ani de închisoare, în timp ce Neculai Enache şi Sorin Enache au fost condamnaţi la câte şase ani şi 10 luni de închisoare. Alţi trei complici au primit şi ei pedepse cu închisoarea, fiind vorba despre Vasile Iacob (6 ani şi 10 luni de închisoare), Nicu Tecuceanu (4 ani de închisoare) şi Fănică Băleanu (3 ani şi 7 luni de închisoare).

Anchetatorii au descoperit că fraţii Enache şi ceilalţi ciobani au sechestrat ani de zile 40 de persoane, la o stână din localitatea Tămăoani, comuna Frumuşiţa, judeţul Galaţi, scrie adevarul.ro.

 

Citeşte în continuare…