Acțiune a Poliției pentru siguranța transporturilor

 

În perioada 13 – 14 noiembrie 2019, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Galați, în parteneriat cu I.P.J. Galați, I.S.U. Galați și Serviciul de Imigrări al Județului Galați, participă la o acțiune organizată la nivel european, intitulată „Rail Action Day” – 24 Blue”, în scopul protejării cetățeanului și asigurării integrității infrastructurii critice.

Obiectivele principale ale acțiunii sunt: prevenirea și combaterea furturilor de componente feroviare, de telecomunicații, petrol, gaze naturale, transport și depozitare de carburant, prevenirea faptelor săvârșite cu violență și combaterea migrației ilegale.

Activitățile sunt derulate concomitent pe mai multe paliere, respectiv stații și trenuri de cale ferată, centre de colectare materiale feroase/neferoase adiacente acestora, precum și pe linia depozitării mărfurilor periculoase.

Astfel, pe lângă activitățile directe de prevenire și combatere a fenomenului infracțional vizat, efectuate în comun de polițiștii structurilor implicate, în premieră vor fi  efectuate controale pe linia depozitării carburanților, la unele obiective atât din domeniul feroviar, cât și naval, acestea urmând a se desfășura în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu” al Județului Galați.

 

You cannot copy content of this page