O comedie de excepţie pe scena tecuceană

 

Vineri, 29 noiembrie 2019, pe scena „Ion Petrovici” a Casei de cultură Tecuci, spectatorii au avut ocazia să urmărească piesa intitulată „Eu, tu și-o eclipsă”. A fost un spectacol oferit de actorii bucureșteni din dragoste pentru teatru, sub ingenioasa deviză „Teatrul face bine la suflet”.  

În spectacol, se pleacă de la ideea că telefonia, la fel ca și televiziunea ne fac să ajungem uneori la concluzia că prea multă tehnologie în viață, uneori, nu este prea bună pentru noi, intrându-se prea mult în intimitate.

 Piesa este o adaptare după cunoscutul film „Perfetti sconoscuti”, jucat cu mult succes în Franța, Grecia, Israel, Ungaria, Mexic, China, Suedia și alte țări. Este vorba de o gașcă de prieteni care se adună la un coleg acasă pentru cină și apoi stau la povești. Se vine cu ideea de a se pune pe masă toate telefoanele, pentru că se consideră că sunt prieteni adevărați și nimeni nu are secrete față de celălalt. Dar, telefonia începe să-și arate calitățile, ieșind astfel la iveală multe din intimități. 

De aici, o comedie modernă, cu replici mult aplaudate. Am urmărit gașca de prieteni: Robi – interpretat de Radu Ciobănașu, Sofia – Toria Drăgulescu, Cosmin – Sergiu Costache, Bianca – Alexandra Stroe, Leo – Cătălin Frăsinescu, Carla – Silvia Gâscă, Pepe – Mădălin Mandin. 

Un spectacol cu regia semnată de Bogdan Drăgulescu, scenografia de Daniela Drăgulescu și muzica a aparţinut lui Eugen Dan Drăgoi.

A fost o comedie reuşită, îndelung aplaudată de publicul spectator.

 

Iancu Aizic

 

sursa foto: tecuceni.ro