Drept la replică. Conducerea unui Liceu din Tecuci intervine să pună punctul pe „i”

 

Stimată redacție, În urma publicării articolului „Politica pumnului în gură (…)”, în data de 17.12.2019, ora 10.00, pe pagina dumneavoastră de Facebook, vă solicităm să publicați următorul drept la replică:

<Articolul publicat în data de 17.12.2019, cu titlul „Politica pumnului în gură (…)”, conține informații neadevărate despre instituția noastră de învățământ. Fără să solicitați punctul de vedere al instituției, ați afirmat că în data de 06.12.2019, elevii școlii noastre nu au fost primiți în Spitalul de Pediatrie Tecuci, pentru a desfășura o acțiune caritabilă. Vă informăm că acțiunea caritabilă „Dar din dar pentru cei mici”, inițiată de Consiliul Elevilor Liceului Tehnologic Elena Caragiani, a fost foarte apreciată de pacienții Spitalului, secțiile Pediatrie și Cronici, elevii fiind primiți în incinta spitalului, în număr limitat, respectându-se protocolul de vizită și siguranța igienico-sanitară impusă de vizita într-o instituție spitalicească.

Totodată, ați postat o fotografie cu aceștia și cadrul didactic care îi coordona, fără să le solicitați acordul. Dezinformarea continuă în articolul dumneavoastră, cu afirmația potrivit căreia conducerea școlii nu a permis mediatizarea acestui eveniment. Vă informăm că forul de conducere al instituției este Consiliul de administrație, care nu a intervenit și nici nu o va face în desfășurarea activităților intreprinse de elevii noștri. O simplă vizualizare a paginii de facebook a liceului v-ar fi demonstrat acest lucru. Prin urmare, vă solictăm să vă informați corect și în cunoștință de cauză cititorii, iar pe viitor să ne solicitați acordul privind utilizarea numelui instituției ori a imaginilor cu elevii sau cadrele didactice, în orice articol pe care doriți să îl publicați. Cu considerație, Conducerea Liceului Tehnologic Elena Caragiani>.

 

N.R.  Stimată conducere, pentru a face fotografii pe domeniul public nu trebuie solicitat acordul nimănui. Întâmplător, căutam directorul Asistenţei Sociale atunci când am imortalizat grupul de elevi din faţa Pediatriei. Din câte îmi amintesc, la momentul acela nu eram singurul fotograf care a surprins imagini cu elevii Liceului pe care îl conduceţi, liceu al cărui nume, din consideraţie pentru dv., ca  instituţie, promit să nu-l mai rostesc sau scriu niciodată fără acordul scris al primarului, directorilor şi profesorilor de acolo, al femeii de serviciu şi membrilor din orice organizaţie din Tecuci.

În altă ordine de idei, nu ne-a interesat nici punctul dv. de vedere, nici pagina de facebook a liceului, atâta timp cât părerile se iau direct prin intermediul celor implicaţi în acţiune, nicidecum a intermediarilor.

Cu plecăciune, Redacţia!