De ce fug investitorii?

 

Miercuri, 8 ianuarie 2020, Zona industrială, Tecuci. Antreprenorul care vine pentru prima dată în municipiul nostru, pentru a investi în viitorul Tecuciului, va face cale întoarsă de la intrare.

În faţa ANL-urilor şi la primele blocuri vizavi de fabrica conserve gunoaiele sunt la tot pasul. Şi nu sunt acolo de ieri sau de azi ci de anul trecut, mai precis din 2019.

 PET-uri, pungi, ambalaje, materiale de la demolări, etc. Aceasta este cartea de vizită care îl întâmpină pe călător atunci când intră în municipiul Tecuci dinspre Galaţi.

Un investitor ar putea foarte uşor să asocieze această delăsare urbanistică cu dorinţa localnicilor de a munci, motiv întemeiat pentru a face cale întoarsă. Adevărul este că doar apatia administraţiei actuale face ca lucrurile să arate aşa.

Pentru a preîntâmpina eventualele observaţii neîndreptăţite ale persoanelor care aruncă vina pe fosta administraţie, ţinem să facem precizarea că înainte de a scrie acest articol ne-am documentat şi putem spune cu certitudine ca actuala administraţie se află la cârma oraşului de trei ani şi şapte luni. Au mai rămas cinci luni.