Elevii Şcolii „Nicolae Bălcescu” vor beneficia la prânz de o masă caldă

 

Programul pilot „Masă caldă” va fi extins anul acesta la 150 de unităţi de învăţământ, de la 50 câte erau până la sfârşitul anului trecut. În această dimineaţă, ministrul Educaţiei Monica Anisie a avut discuţii pe această temă cu senatorul liberal George Stângă şi preşedintele PNL Tecuci Lucian Costin.

„Azi am avut o discuție cu ministrul Educației, dna Monica Anisie, despre programul <Masă caldă>, precum și despre decontarea navetei pentru elevi… I-am transmis dnei ministru că este esențial pentru elevii gălățeni, dar și pentru cei din toată țara, ca naveta să le fie decontată, în așa fel încât să fie evitată situația în care aceștia apelează la ocazie”, a declarat George Stângă.

Alte patru şcoli din judeţul Galaţi urmează să beneficieze de programul „Masă caldă” începând din acest an, pe lângă Şcoala din Frumuşiţa: Şcoala Nr. 1 Munteni, Şcoala din Ungureni, Şcoala Nr. 1 din Ghidigeni şi Şcoala „Nicolae Bălcescu” din Tecuci.

 „Am fost astăzi la Ministerul Educației, la doamna ministru Monica Cristina Anisie, să mă asigur că propunerea pe care am făcut-o cu câteva săptămâni în urmă va avea finalitate: includerea școlii <Nicolae Bălcescu> din Tecuci în Programul pilot prin care se acordă o masă caldă elevilor… Totodată am purtat și discuții constructive cu privire la rezolvarea problemei ce ține de decontarea navetei pentru elevii din mediul rural”, a declarat Lucian Costin.

În anul 2020, peste 2.700 de elevi din judeţul Galaţi vor primi un prânz cald la şcoală, astfel: 409 la Frumuşiţa, 628 la Munteni, 322 la Ungureni, 1.008 la Ghidigeni şi 370 la Tecuci.