Municipalitatea intenţionează să intre în legalitate după apariţia imaginilor cu zeci de copaci tăiaţi

 

În ultimele zile am semnalat dispariţia subită şi iremediabilă a copacilor din parcurile municipiului Tecuci precum şi faptul că Garda de Mediu nu a avut nici o reacţie în acest sens.

În şedinţa Consiliului local Tecuci, care se va desfăşura în data de 30 ianuarie, consilierii trebuie să aprobe „Metodologia de acordare a ajutoarelor de urgenţă sub forma de lemne de foc” pentru persoanele care nu sunt racordate la reţeaua de gaze.

„În perioada sezonului rece se primesc cereri privind acordarea materialului lemnos necesar încălzirii locuinţelor. Aceste materiale provin din tăierea şi toaletarea arborilor de pe domeniul public”, se arată într-un referat întocmit de Asistenţa Socială Tecuci, referitor la acordarea materialului lemnos în perioada sezonului rece.

Nouă nu ne rămâne decât să aflăm pe ce bază au fost date până acum lemnele, altele decât cele oferite prin OUG 70/2011 şi ţinând cont de faptul că hotărârea nu poate fi retroactivă, dar mai ales conform cărei dispoziţii au fost tăiaţi zeci de arbori din municipiul Tecuci. Pentru că una este să oferi ajutoare îndreptăţite de încălzire cu lemne şi alta este să culci parcurile tecucene la pământ pentru a oferi aceste ajutoare.