Viitori ofiţeri în practică la Jandarmeria Galaţi

 

În perioada 10 februarie – 8 martie, şapte studenţi din anul I, II, respectiv III de studiu ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Facultatea de Jandarmi, se vor afla în stagiu de practică la Jandarmeria Galaţi.

Au considerat că o carieră în Jandarmerie se pliază perfect pe ambiţiile şi idealurile lor, că purtarea uniformei de jandarm impune onoare şi respect. Sunt tineri, ambiţioşi şi dornici să înveţe din tainele meseriei de jandarm.

Tinerii studenţi, unul în anul întâi, patru în anul doi şi doi în anul trei, sunt pregătiţi să îşi desfăşoare stagiul de practică la Jandarmeria Galaţi.

Fie că se află în an terminal, fie abia păşiţi pe porţile facultăţii, tinerii studenţi vor desfăşura, la Galaţi, timp de patru săptămâni, activităţile specifice planului de practică în cadrul structurilor de pază şi de ordine publică.   

Astfel, viitorii jandarmi au fost repartizaţi tutorilor profesionali, ofiţeri care îi vor învăţa adevărata muncă de jandarmerie pentru a completa noţiunile teoretice deprinse în şcoală cu noţiuni practice şi utile meseriei pe care şi-au ales-o.

De asemenea, tutorii profesionali îi vor evalua la sfârşitul stagiului de practică, punctând modul de implicare şi dorinţa de a învăţa.

Ne bucurăm că tinerii studenţi au ales arma jandarmerie şi că noi, jandarmii gălăţeni am contribuit puţin la motivarea lor şi la alegerea carierei de jandarm.

 

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul