Crina Gabriela Ion şi Alesia Munteanu, câştigătoare ale trofeului la festivalul „Moldova Music Fest” Bacău

 

În 15 februarie, la Bacău a avut loc Festivalul Regional de muzică pop şi populară pentru copii şi adolescenţi, „Moldova Music Fest”. Este organizat de Asociaţia culturală Belle Arti şi VP ART Music Show în parteneriat cu Belle Arti Tv by Frame Media şi Ateneul băcăuan.

Acest festival este o etapă din proiectul „Romanian Music Fest” şi promovează valorile şi talentele interpreţilor.

 Crina Gabriela Ion, în vârstă de 11 ani, elevă la Şcoala gimnazială din Malu Alb, comuna Drăgăneşti, a participat la eveniment şi a fost răsplătită cu marele trofeul al secţiunii populară pe toate categoriile de vârstă, devansând 14 concurente.

Crina nu este la prima „abatere” de acest gen, ea a câştigat şi în 2019 trofeul categoriei la muzică populară la festivalul „Mărul de aur”, desfăşurat în Galaţi. Crina cântă atât muzică populară cât şi uşoară ori etno, având premii importante obţinute la Bucureşti, Bârlad, Târgu Bujor.

 O altă concurentă care s-a întors cu trofeu de la festivalul susţinut sâmbătă la Bacău este Alesia Munteanu, în vârstă de 14 ani, elevă a Şcolii „Dimitrie Sturdza” Tecuci. Alesia a primit Trofeul Tribut „Whitney Houston” şi locul I la interpretare pop românesc.

Ambele interprete sunt eleve ale Şcolii de canto „Soul Music Art”, filiala Tecuci, şcoală coordonată de prof. Dragoş Gheorghiu.

Moldova are talente!