Renumiți actori pe scena tecuceană

 

Compania de teatru independent „Rotari Entertainmentˮ a prezentat luni, 17 februarie 2020, la sala de spectacole „Ion Petroviciˮ, o reușită piesă de teatru, „Cum se faceˮ, în regia și scenariul actorului Octavian Strunilă.

Așa cum se spune și în prezentarea piesei, atunci când cinci actori buni, și, completăm noi, chiar foarte buni, se adună, nu poate ieși decât o comedie pe cinste. De fapt, este vorba de o supercomedie, cu aspecte din viață și mai ales din spatele cortinei, descoperind astfel, fără să vrem, că actorii, sunt de fapt oameni ca toți oamenii de lângă noi.

 Spectatorii au fost martori la repetițiile pentru un nou spectacol de teatru, a cărei acțiune se petrece prin anul 1200, cu replici foarte savuroase și cu un umor de bună calitate. Remarcăm în acest sens și replica spusă de un actor pentru a se materializa ce înseamnă un spectacol , și mai ales viața de actor „În teatru, omul trebuie să se regăseascăˮ . Și tot legată de viața de actor, de modesta lui viață, este și parodia „Mi s-a furat un portofel / Dar nu aveam nimic în el, / Pentru că era al unui actor !ˮ. Interesantă este și discuția cu acordare de merite, între un actor de teatru și unul de televiziune. Meseria de actor, se spune în text, este una de care nu te poți despărți, ea te însoțește în fiecare zi și nu poți spune că te-ai săturat făcând zi de zi același lucru, nici cel ce sapă gropi sau este vulcanizator, nu se desparte de meseria pe care o face zi de zi.

Am remarcat și interesante trimiteri la Shakespeare, la „Groapaˮ lui Eugen Barbu sau la vorbele lui Richard al III-lea „Dau un regat pentru un calˮ, aceasta pentru că fraza a fost una dintre cele mai reușite.

 A fost un spectacol pe deplin reușit, cu o durata de 130 de minute unde am apreciat total evoluția actorilor Paul Ipate, Andreea Mateiu, Paula Chirilă, Alexandru Conovaru și, nu în ultimul rând, a actorului regizor și scenarist Octavian Strunilă, acesta, de fapt, punând și acum, prin interesante și apreciate repetiții, această piesă jucată și mult aplaudată pe scena tecuceană.

Turneul apreciaților artiști continuă la Focșani și Râmnicu Sărat și, așa cum au spus aceștia la finalul spectacolului, mulțumind publicului tecucean, vor reveni la noi, pe data de 12 martie, cu o nouă comedie.

Îi așteptăm cu drag!

 

Iancu Aizic