Întâmpinăm Ziua Internațională a Femeii cu un Medalion Astor Piazzola la Tecuci

 

Sâmbătă, 7 martie, de la ora 19, la Ateneul din Tecuci are loc Medalion Astor Piazzolla. Recitalul va fi susținut de Raluca Dobre la vioară și Mihaela Pavel la pian.

Lector univ. dr. Raluca Dobre a absolvit cursurile de licență și masterat la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, specializarea vioară – muzică de cameră. În perioada 2007 – 2011, urmează studiile de Doctorat la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași și obține titlul de Doctor în Muzică cu lucrarea „Vioara în creația brahmsiană”.

Obține numeroase premii în cadrul unor Concursuri și Olimpiade de Interpretare Națională și Internațională în perioada 1996-2007. Participă activ la numeroase cursuri de măiestrie violonistică, de muzică de cameră și de orchestră alături de profesori din țară și străinătate.

A susținut atât concerte ca solist cât și numeroase recitaluri în variate formule instrumentale camerale în diverse locaţii din ţară şi străinătate.

A susținut numeroase cursuri de Masterclass la Conservatorul Superior de Muzică din Granada (2018), Conservatorul Superior de Muzică din Malaga – Spania (2017), Conservatorul Superior de Muzică din Gran Canaria și Tenerife – Spania (2017), Conservatorul de Muzică Giovanni Pierluigi da Palestrina din Cagliari – Italia (2015), Universitatea Europeană Cipru din Nicosia – Cipru (2014, 2016) și în multe Licee de Artă din România (Galați, Bacău, Focșani, Piatra-Neamț, Tulcea, Sfântu Gheorghe).

În prezent, este Lector univ. Dr. la Universitatea de Arte George Enescu din Iași și profesor colaborator la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă Iaşi (2007 – 2018).

Lector univ. dr. Gina Mihaela Pavel a studiat pianul la Liceul de Artă din oraşul natal apoi la Universitatea de Arte „G. Enescu” din Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală. În cadrul aceleiaşi instituţii urmează şi cursurile de masterat. Tot la Iaşi obţine în martie 2012 titlul de Doctor în muzică,  studiile materializandu-se prin publicarea cărții „Ipostaze stilistice în muzica de cameră cu pian a lui Serghei Rahmaninovˮ în 2017.

Între anii 2006-2012 a fost asistent universitar în cadrul Facultăţii de Interpretare Muzicală din Iaşi, iar în prezent este lector universitar la Facultatea de Muzică din Braşov.

A susținut atât concerte ca solistă cât și numeroase. Are o bogată activitate de pianist acompaniator și membru în formații camerale în cadrul a numeroase concursuri, masterclass-uri, festivaluri, ş.a. Între anii 2009 – 2012 a fost membră a cvintetului Tierra Sin Pan, ansamblu ce promovează în special muzica de tango a lui Astor Piazzolla.

 

You cannot copy content of this page