Noi reguli instituite pentru combaterea răspândirii coronavirusului la Tecuci

 

Astăzi, 12 martie 2020, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgență Tecuci a hotărât următoarele:

Art. 1. Se aprobă achiziționarea în regim de urgență a 10 (zece) containere locative utilate corespunzător, amplasarea acestora în incinta U.M. 0527 Jandarmi, str. Gh. Petrașcu nr. 50 și racordare la toate utilitățile, pentru carantinarea persoanelor care vin din „Zona Roșie” – SARSCOV – 2. Achiziţionarea şi amplasarea containerelor se va face prin grija Direcţiei Generale Economice – Serviciul Investiţii şi Directia Servicii Publice.

Art. 2 – Se aprobă ca SC Piețe Prest Tecuci începând de astăzi, 12 martie 2020, să ia măsuri ca accesul în Piața municipală să se facă prin două intrări, la fiecare intrare vor fi câte doi angajați ai pieței echipați corespunzător (combinezoane, măști, mănuși) care vor dirija intrarea în piață, astfel că în fiecare moment să nu fie mai mult de 20 de persoane în Piață. Zilnic se va executa dezinfectarea Pieței, o dată dimineață și o dată seara, iar spălatul pe jos să se facă cât mai des.

Art. 3 – Se aprobă ca la Direcția General Economică Biroul încasare, să se ia măsuri astfel încât în incinta clădirii UAT să se între câte o persoană pe bază de număr de ordine, accesul făcându-se în interior cu sprijinul Poliției Locale.

Art. 4 – Protoieria Tecuci va urmări ca serviciile funerare să fie efectuate pe cât posibil de firme autorizate. Pe timpul procesiunii funerare, sicriul va fi acoperit în permanentă cu capac, pentru a se evita contactul direct al decedatului cu persoanele fizice prezente la procesiune. Se va limita pe cât posibil prezența la procesiunea funerară a maxim 50 de persoane şi din biserica până la cimitir să se meargă direct fără opriri intermediare.

 

error: Content is protected !!