Primăria s-a trezit cu cheltuieli neprevăzute

 

Duminică, 29 martie 2020, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a emis o nouă Ordonanţă Militară privind măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Printre noile măsuri care vor intra în vigoare începând de marţi, 31 martie, se află şi obligativitatea ca administraţia locală să asigure montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza municipiului Tecuciși, precum şi dezinfectarea periodică a altor spații comune.

„În condițiile prevederilor art. 6 din Ordonanța militară nr. 4, credem că la ședința extraordinară a CL trebuie adoptată o hotărâre prin care să se asigure fondurile necesare pentru montarea dispozitivelor dezinfectante pe scara blocurilor din oraș și pentru dezinfectarea periodică a acestora. Cred că se impune rectificarea bugetului, astfel încât zecile de miliarde care anterior erau prevăzute pentru activități recreative, zilele Tecuciului, publicitate, studii de fezabilitate, etc., să fie alocate acțiunilor pentru combaterea coronavirusului, inclusiv dotarea spitalului Anton Cincu”, scrie un tecucean, cu referire la şedinţa Consiliului local Tecuci care se va desfăşura mâine, 31 martie.

Pe lângă publicitate şi alte studii, care mai pot aştepta, sunt şi cheltuielile de protocol, deloc neglijabile, bani care ar putea fi redirecţionaţi către noile investiţii. Suntem siguri că Primăria Tecuci ştie ce are de făcut, dar nu strică să îi reamintim din când în când.