Tecuci: Coronavirusul s-a oprit la barieră

 

Prefectura Galaţi înştiinţează că astăzi, 31 martie, în județul Galați se află 159 de persoane în carantină instituționalizată, iar 3.307 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

Situaţia persoanelor aflate în izolare la domiciliu este adusă zilnic la cunoştinţa reprezentaţiilor unităţilor administrativ-teritoriale, pentru ca acestea să poată aplica, la rândul lor, la nivel local, măsuri de verificare și sprijin a persoanelor izolate.

În ultimele 24 de ore, 330 persoane au primit avizul epidemiologic de a părăsi regimul de autoizolare la domiciliu și alte 4 persoane au ieșit din carantină.

În şedinţa Consiliului local de astăzi, primarul a afirmat că în municipiul Tecuci nu există persoane infectate cu coronavirus.

„Au fost câteva persoane care au ajuns la Galaţi şi au fost considerate negative. În municipiul Tecuci există o persoană pe Gheorghe Petraşcu, după Gara de Nord, care a fost testată pozitiv la spitalul din Focşani. Este doar un purtător de virus, nu are forme complicate. Este în izolare la domiciliu”, a afirmat Hurdubae.

Incepând de duminică, în Tecuci sunt carantinate 17 persoane în spaţiile de la Obor şi sunt în lucru alte patru spaţii în clădirea construită prin Şansa T. Spaţiile din Bălcescu vor putea fi ocupate doar de o familie fiindcă au o baie comună.

Astăzi trebuiau să ajungă în Tecuci încă 13 persoane din Toflea, dar aseară au avut un accident la Bacău. Au mai rămas trei locuri la Obor iar restul vor fi direcţionaţi către Galaţi.