Coronavirus: Numărul deceselor a crescut în judeţ

 

Prefectura Galaţi înştiinţează astăzi, 20 aprilie 2020, că de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.128 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

De asemenea, 127 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Grupul de Comunicare Strategică informează că în judeţul Galaţi au fost înregistrate alte trei decese ca urmare a infectărilor cu COVID-19. Este vorba despre o femeie şi doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 76 şi 98 de ani.

Un bărbat în vârstă de 98 ani din județul Galați, care făcea parte din focarul COVID-19 de la Căminul de bătrâni Galați, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Galați, secția Boli Infecțioase, în data de 7 aprilie. În data de 5 aprilie i-au fost recultate probe şi a fost confirmat cu coronavirus în 7 aprilie, la Spitalul Județean de Urgență Galați. Pacientul a decedat ieri, 19 aprilie 2020. Comorbidități: boală cardiovasculară, boală Alzheimer.

Un bărbat în vârstă de 85 ani din județul Galați, care făcea parte din focarul COVID-19 de la Căminul de bătrâni Galați, a fost internat în data de 7 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Galați, secția Boli Infecțioase. I-au fost recoltate probe în 5 aprilie, iar în data de 7 aprilie a fost confirmat pozitiv. Pacientul a decedat ieri, 19 aprilie. Comorbidități: boală cardiovasculară, boală hepato-renală.

O femeie în vârstă de 76 ani din județul Galați, care făcea parte din focarul COVID-19 de la Căminul de bătrâni Galați, a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Galați, secția Boli Infecțioase, în 6 aprilie. Pacientei i-au fost recoltate probe în data de 4 aprilie şi a fost confirmată pozitiv în 5 aprilie. Femeia a decedat astăzi. Comorbidități: boala Alzheimer.

Până astăzi, 20 aprilie, în judeţul Galaţi au fost înregistrate 23 de decese ca urmare a infectărilor cu COVID-19, noul coronavirus.