Alte şase decese la Galaţi

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat în cursul aceste seri încă şase decese înregistrate la Galaţi. Este vorba despre trei femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 77 şi 90 de ani. Toate cazurile au fost înregistrate la persoane care erau găzduite în Căminul de bătrâni din Galaţi.

Un bărbat în vârstă de 88 ani, rezident într-un Cămin de bătrâni, a fost internat în data de 17 aprilie la Spitalul de Boli Infecțioase Galați. În 11 aprilie bărbatului i-au fost recoltate probe, iar rezultatul a fost negativ. Pe 17 aprilie i-au fost recoltate din nou probe şi a fost confirmat pozitiv în data de 20 aprilie. Pacientul a decedat astăzi, 21 aprilie. Comorbidităţi: boală renală cronică, adenom de prostate, anemie feriprivă.

Un bărbat în vârstă de 90 ani, rezident într-un Cămin de bătrâni, a fost internat în 11 aprilie la Spitalul CFR Galați. În data de 5 aprilie acestuia i-au fost recoltate probe, iar în 8 aprilie a fost confirmat pozitiv. Pacientul a decedat astăzi, 21 aprilie. Comorbidităţi: afectare cardiacă multiplă, demenţă.

O femeie în vârstă de 80 ani, rezident într-un Cămin de bătrâni, a fost internată în 9 aprilie la secţia Medicală II a Spitalului Județean de Urgență Galați şi transferată a doua zi la Spitalul CFR Galați. Acesteia i-au fost recoltate probe în 8 şi 16 aprilie, primind ambele rezultate în ziua recoltării. Pacienta a decedat astăzi, 21 aprilie. Comorbidităţi: Sechele AVC, demenţă mixtă, boală renală cronică.

Un bărbat în vârstă de 77 ani, rezident într-un Cămin de bătrăni, a fost internat în 9 aprilie la Spitalul CFR Galaţi. Acestuia i-au fost recoltate probe în data de 5 aprilie şi a fost confirmat în 10 aprilie. Pacientul a decedat în 10 aprilie. Comorbidităţi: HTA, fibrilaţie atrială cronică, demenţă.

O femeie în vârstă de 78 ani, rezidentă într-un Cămin de bătrâni, a fost internată în 13 aprolie, în stare de şoc, la UPU Galaţi. În data de 5 aprilie i-au fost recoltate probe, rezultat fiind negativ. Prelevarea de preobe a fost repetată în data de 13 aprilie, cu rezultat pozitiv. Pacienta a decedat în data de 13 aprilie. Comorbidităţi: Sechele AVC, casexie, demenţă.

O femeie în vârstă de 86 ani, rezidentă într-un Cămin de bătrâni, a fost internată în 4 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi. Acesteia i-au fost recoltate probe în data de 3 aprilie, rezultatul fiind primit în aceeaşi zi. Pacienta a decedat în data de 14 aprilie. Comorbidităţi: insuficienţă cardiacă congestivă, boala Alzheimer, demenţă.

Din comunicatul Grupului de Comunicare Strategică nu reiese dacă este vorba despre căminul de bătrâni privat „Sf. Ilie” sau căminul public din Galaţi „Sf. Spiridon”.

 

error: Content is protected !!