Furt semnalat de echipajul de supraveghere aeriană

 

În data de 24 aprilie vă informam că în zilele de 26 și 27 aprilie, în intervalul orar 11 – 24, Tecuciul şi comunele limitrofe vor fi supravegheate aerian. Postarea a avut sute de distribuiri şi mii de interacţiuni. Altfel spus, numai cine n-a vrut nu a citit.

Este şi cazul a doi tineri care s-au ales cu dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos.

Duminică, 26 aprilie 2020, în jurul orei 15.40, în cadrul acțiunii desfășurate la nivelul IPJ Galați, în colaborare cu Unitatea Specială de Aviație a MAI, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au fost sesizați cu privire la faptul că, în timpul supravegherii aeriene, au fost observate două atelaje hipo, cu material lemnos, care se deplasează pe raza comunei Toflea.

Polițiștii au mers imediat la fața locului și în albia unui pârâu au găsit abandonate cele două atelaje hipo încărcate cu material lemnos, din specia tei.

În urma verificărilor, polițiștii au identificat doi tineri, de 23 și 24 de ani, care ar fi tăiat și sustras aproximativ doi metri cubi de material lemnos. Acesta a fost confiscat, împreună cu cele două atelaje hipo.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos.