Suspendarea penalităţilor pe perioada stării de urgenţă

 

Luni, 16 decembrie 2019, Primăria Tecuci a organizat o dezbatere publică în sala de şedinţe a instituţiei. Una dintre temele dezbaterii a fost „Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de aplicare a taxei speciale de salubrizare pentru persoane fizice şi juridice din Municipiul Tecuci”.

În cadrul acestei dezbateri, consilierii locali ai PMP au propus ca taxa specială de salubrizare să aibă regimul unei creanţe fiscale, purtătoare de accesorii pentru întârzieri sau plată.

Pe de altă parte, începând din data de 16 martie, România se află în stare de urgenţă fapt care a limitat drastic circulaţia persoanelor şi implicit a contribuabililor tecuceni.

Până astăzi, 4 mai 2020, municipalitatea nu a propus nici o măsură privind suspendarea penalităţilor pe perioada stării de urgenţă. Aşa cum au ştiut să propună aplicarea de penalităţi, unei taxe sau alteia, municipalitatea ar trebui să vină cu un proiect privind suspendarea penalităţilor.

Nu poţi să ceri oamenilor să stea în case, dar în acelaşi timp să fie prezenţi la ghişeul Primăriei pentru a plăti o taxă sau alta.