Fiecare gest contează! Fondul pentru Vârstnici îi sprijină acum pe seniorii din Nicoreşti

 

În contextul izolării sociale determinate de pandemie, seniorii din comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi, beneficiari ai Asociaţiei United Cristian Aid – Bunul Samaritean, primesc ajutor prin Fondul pentru Vârstnici al Fundației Regale Margareta a României. Izolarea social înseamnă pentru aceștia singurătate și lipsa accesului la servicii, ei având nevoie de diverse tipuri de ajutor pentru a face față noilor provocări.

Persoanele în vârstă sunt o categorie vulnerabilă și tot ei au mobilitatea cea mai redusă. Nu în ultimul rând, vârstnicii au cea mai scăzută rată de accesare a internetului și experiență în utilizarea tehnologiei în general, ceea ce le face dificilă  posibilitatea de a face cumpărături online. De la produse de strictă necesitate până la sprijin emoțional, vârstnicii au nevoie de ajutorul celor din jur pentru a trece cu bine peste această criză neașteptată.

În această perioadă, Asociaţia United Cristian Aid – Bunul Samaritean din comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi oferă sprijin unui număr de 50 de personae vârstnice din comunele Nicoreşti, Poiana, Buciumeni – judeţul Galaţi, asigurând acestor oameni pachete cu produse alimentare de bază (ulei, făină, orez, zahăr, etc.), produse pentru igiena personală şi a locuinţei, măşti de protecţie şi mănuşi de unică folosinţă, medicamente, susținere posibilă prin finanțarea primită din partea Fundația Regală Margareta a României. Aceste pachete sunt livrate la domiciliul beneficiarilor periodic de către voluntarii asociaţiei noastre. De asemenea, beneficiarii primesc lămuriri despre hotărârile luate la nivel înalt în condiţiile dictate de pandemie, pentru o aplicare cât mai bună a măsurilor coercitive (intervalele orare în care pot părăsi domiciliile, completarea corectă a declaraţiilor pe proprie răspundere, de exemplu) şi evitarea pedepselor aplicate în acest context.

Mulți dintre vârstnici primesc sprijin moral și material din partea familiei sau a persoanelor din cercul lor social. Alții însă, sunt nevoiți să iasă din casă pentru a-și procura alimente, medicamente și bunuri de strict necesitate, iar unii sunt pur și simplu nedeplasabili, ori suferă depresii în singurătate. În special pentru aceste categorii de oameni a fost creat Fondul pentru Vârstnici, un proiect al Fundației Regale Margareta a României și finanțat de Fundația Orange România.

Despre Asociaţia United Cristian Aid – Bunul Samaritean

Asociaţia United Cristian Aid – Bunul Samaritean din comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi este o organizaţie non-guvernamentală, ce activează încă din anul 2000. Aceasta îşi desfăşoară activitatea în baza a două servicii sociale acreditate şi licenţiate din anul 2007: Centrul de zi pentru copii proveniţi din medii defavorizate şi Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi.

Munca Asociaţiei noastre este orientată spre comunitate, de serviciile Centrului de zi benefciind 50 de copii de vârstă şcolară, din familii aflate în situaţii material dificile. La aceştia se adaugă şi cei 14 adulţi cu dizabilităţi preluaţi din vechiul orfelinat / spital de stat din localitate, care beneficiază de îngrijire permanent (medicamente, terapie, etc.).

 

Asociaţia Bunul Samaritean