DSP Galaţi propune carantină. Primăria Tecuci comunică faptul că situaţia se află sub control

 

Instituția Prefectului județului Galați a solicitat un punct de vedere din partea Primăriei municipiului Tecuci în legătură cu adresa nr. 9359/14.05.2020 emisă de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați.

Prin această adresă DSP Galaţi propune instituirea de urgență a măsurii de carantină a zonei ce cuprinde străzile Vasile Lupu, Mălureni, 1 Decembrie 1918, Unirii, Salcâmului, Fundătura Vasile Lupu și Ștefan cel Mare din municipiul Tecuci.

În urma analizării situației existente în municipiul Tecuci, administrația locală consideră că la acest moment, nu este oportună aplicarea unei măsuri radicale.

Primăria Tecuci precizează că au fost respectate măsurile instituite prin ordonanțele militare atât de Direcția de Sănătate Publică Galați cât și de autoritatea publică locală a municipiului Tecuci.

Solicitarea DSP Galaţi a venit după ce în perioada 2 – 14 mai s-au înregistrat opt cazuri de infecţie cu COVID-19 în municipiul Tecuci, fapt care a condus la autoizolarea la domiciliu a 25 de persoane.