Dualismul primarului tecucean

 

Politica dublului standard, fie că vorbim de produse alimentare, fie că vorbim de politică, este o practică blamată de întreg mapamondul şi aşa şi trebuie.

Estul Europei a fost invadat de produse alimentare de o calitate mai slabă decât cea a produselor vândute în vest, conform unor anchete, iar această temă a apărut constant în mass-media.

Iată că şi la Tecuci avem parte de dublu standard. Mai precis, cititorii primarului sunt consideraţi estul Europei, în vreme ce consilierii local sunt catalogaţi ca făcând parte din vest.

„Cetăţenii municipiului Tecuci trebuie să afle următoarele lucruri: Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Galaţi este o instituţie aflată în subordinea Prefecturii Judeţului Galaţi şi a Comitetului Judeţean pentru Situații Urgenţă Galaţi. Acestea sunt instituţii aflate în coordonarea directă a Guvernului României”, scria într-o postare, în 18 mai, primarul Hurdubae.

Cum România are un Guvern PNL, cititorii pot trage lesne concluzia că cele două instituţii au aceeaşi culoare politică cu a guvernului.  

„Vreau să vă spun că Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică nu fac parte dintr-un partid politic, cel puţin aşa ştiu eu”, declara Hurdubae în şedinţa Consiliului local din 22 mai.

Dualismul discursului este evident. Primarul municipiului ştie că nu poate induce în eroare consilierii locali, dar nu are scrupule pe facebook. Hurdubae prezintă şi unora şi celorlalţi acelaşi subiect, dar cititorii săi au parte de o calitate îndoielnică a discursului.

Acest dualism a fost sesizat şi de cei care au fost în audienţă la primar. În audienţă li s-au dat asigurări: „Se rezolvă”. Apoi au primit o înştiinţare prin poştă – „S-a rezolvat: Nu se poate!”.