Fără permis de conducere și sub influența alcoolului la volan

 

Miercuri, 27 mai, în jurul orei 15, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca au oprit în trafic, pe raza comunei Matca, un autoturism condus de un bărbat, din localitate.

Cu ocazia controlului, bărbatul nu a putut prezenta un permis de conducere, iar în urma verificărilor în bazele de date ale poliției s-a stabilit că acesta nu este posesorul unui astfel de document.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În aceeași zi, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Matca au depistat, la volanul unei autoutilitare, un bărbat din comuna Matca al cărui drept de a conduce vehicule fusese anulat.

Mai mult, cu ocazia testării alcoolscopice a acestuia, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând însă deplasarea la o unitate spitalicească, pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei.

Ca urmare, polițiștii îl cercetează acum sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Tot ieri, 27 mai, în jurul orei 16,  polițiștii Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic, pe DN 25, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, având direcția de deplasare dinspre Tecuci către Galați și care fusese înregistrat de aparatul radar rulând cu viteza de 150 de km/h.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, manifestând aceeași atitudine și cu privire la prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care polițiștii i-au întocmit dosar penal.