Percheziţii la Tecuci. Şapte persoane reţinute într-un dosar cu un prejudiciu de 73.000 lei

 

Astăzi, 12 iunie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci au efectuat şase percheziții domiciliare, pe raza municipiului, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Cu această ocazie au fost puse în executare şapte mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Din cercetări a rezultat că, în perioada aprilie – iunie 2020, şase bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 41 de ani, precum și un minor de 14 ani, acționând pe timp de noapte și prin efracție, ar fi pătruns în curțile și dependințele unor locuințe din municipiul Tecuci. Grupul ar fi sustras în acest mod betoniere, motocositoare, pompe de tencuit și scule electrice, creând un prejudiciu de aproximativ 73.000 de lei. În urma perchezițiilor efectuate, prejudiciul a fost recuperat în proporție de 20 %.

Cei şapte au fost reținuți pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, cu propunere de arestare preventivă, se arată în comunicatul IPJ Galați.