O tânără nu a respectat autoizolarea și va plăti carantina instituționalizată

 

O femeie în vârstă de 26 ani din județul Galați a fost introdusă de către jandarmi în carantină instituționalizată, după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Femeia va trebui să plătească toate cheltuielile aferente, dar și o amendă de 1.000 lei.  

În urma controalelor efectuate de către jandarmii tecuceni pe linia respectării măsurilor de izolare la domiciliu, o femeie în vârstă de 26 ani din județul Galați nu a fost găsită la adresa declarată, aceasta fiind plecată la o rudă apropiată.

Femeia s-a întors din Spania în data de 5 iunie și urma să rămână în autoizolare la domiciliu până la expirarea celor 14 zile. Referitor la plecarea din domiciliul declarat, aceasta a spus verbal jandarmilor că s-a certat cu soțul ei și a ales să meargă la rude, pentru a se liniști, fără a anunța și a primi încuviințarea personalului medical.

Pentru gestul său, femeia a fost introdusă în carantină instituționalizată unde va suporta toate cheltuielile. De asemenea, jandarmii au aplicat măsura sancționării contravenționale, aceasta alegându-se și cu o amendă în valoare de 1.000 lei.

Încă odată, reamintim că măsura izolării la domiciliu a fost dispusă prin Legea 55/2020, iar scopul restricției vizează strict protejarea vieții și limitarea răspândirii virusului SARS CoV2 în comunitate. 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul