Piaţa centrală: Saună şi gropi cât casa – Foto

 

După ce la începutul anului 2017 pe tarabele aflate în Piaţa centrală a nins ca în poveşti, Consiliul local Tecuci a aprobat Hotărârea nr. 89 din 26 aprilie 2018, privind „Reabilitare acoperiş Piaţa centrală Tecuci”.

Proiectul

Conform proiectului, investiţia era în valoare de 621.875 lei cu TVA, peste 6,2 miliarde lei vechi. Acesta prevedea şi „Instalarea unui sistem de ventilare vertical care prin intermediul unor ventilatoare montate pe faţade care asigură introducerea de aer proaspăt (8 ventilatoare de admisie) din exterior şi evacuarea aerului viciat (8 ventilatoare de evacuare) din interior”.

În hală

 Dacă afară au fost înregistrate 20-25 grade, în aceste zile, în interiorul Pieței centrale de legume-fructe sunt cam 40 de grade.

Comercianții, sufocați deja de purtarea măștilor, nu mai fac față temperaturii ridicate din incinta pieței. Au protestat la conducerea pieței că nu au condiții de aerisire și ventilație, dar au vorbit în van.

Ieri după amiază nu funcționa nici un ventilator din cele instalate la streașina acoperișului iar vânzătorii stăteau precum în saună.

În jurul halei

 La ieșirea din piața de legume către gang și către parcare regăsești gropi imense în care îți rupi picioarele dacă nu ești atent.

Vânzătorii din această rază s-au plâns și de acest aspect dar conducerea pieței a găsit de cuviință să aşeze olane cu flori pe marginea drumului, în loc să astupe cumva acele gropi.

Cea mai mare dintre aceste gropi se află în faţa birourilor Pieţe Prest, precum o carte de vizită.

Soluţii?

 De la persoanele numite sau care au ocupat prin concurs funcţii bine remunerate avem pretenţia ca să rezolve problemele societăţii.

Dacă problemele persistă, dacă nu pot fi găsite soluţii, înseamnă că acele persoane nu sunt calificate pentru funcţia pe care o ocupă. Soluţia este una singură – Demisia. Există atâtea persoane capabile care pot rezolva aceste disfuncţionalităţi, dar nu o pot face fiindcă postul este ocupat de cineva fără pregătirea adecvată.

 

Piaţa centrală Tecuci – 18.06.2020

12 new photos · Album by Ziarul Tecucean

 

error: Content is protected !!