ANM: Caniculă, instabilitate atmosferică și grindină

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări, pentru caniculă și instabilitate atmosferică, valabile începând de astăzi, 30 iunie, până mâine, la ora 18.

Cod Galben

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 12 – 1 iulie, ora 18.

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, marți, 30 iunie, în regiunile sudice și sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade, iar miercuri, 1 iulie, și în cele vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade. Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Disconfortul termic se va menține accentuat și în următoarele zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie.

Cod Galben

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 12 – 30 iunie, ora 20.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei și estul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp.

 

You cannot copy content of this page