Tecuci: Prima societate care recunoaşte deschis că întâmpină dificultăţi

 

Reorganizarea societăţilor tecucene aflate sub tutela Consiliului local Tecuci a generat şi continuă să genereze pierderi.

Prin reorganizare, societăţi ale căror activităţi nu se pupau una cu alta au fost obligate să interacţioneze într-o mezalianţă impusă de administraţia PSD.

Proiect de hotărâre

În atenţia consilierii locali, pentru şedinţa programată miercuri, 8 iulie, se află un proiect de hotărâre care prevede modificarea Organigramei şi a Statului de funcţii ale societăţii Administrarea Cimitirelor şi a Spaţiilor Verzi Tecuci. Sunt invocate stările de urgenţă şi de alertă care au condus la scăderea activităţilor respectivei societăţi.   

„Motivat de faptul că cele două stări instituite pe teritoriul României, respectiv starea de urgență şi starea de alertă au făcut că societatea să treacă printr-o perioada de dezechilibru economic, scăzând considerabil încasările, din lipsa comenzilor de executare lucrări, se impune desființarea Serviciului Ecarisaj şi Biroului Ecarisaj și implicit desființarea funcțiilor de Șef Serviciu Ecarisaj precum şi Șef Birou Ecarisaj.

Totodată, se desființează posturile de Șef formație din cadrul Comp. Sere, Comp. Locuri de Joacă și Comp. Parcuri, întrucât, în urma scoaterii la concurs, aceste funcții nu au fost ocupate”, se arată în referatul de aprobare care însoţeşte acest proiect.

Schema de reorganizare

Fiindcă în cimitir nu au mai fost comenzi pentru lucrări, se desfiinţează Serviciul de ecarisaj. Ca să vă faceţi o idee despre cum sună această manevră, vă recomandăm să priviţi lucrurile şi din altă perspectivă.

În Biroul A sunt angajaţi trei funcţionari, în Biroul B la fel. Dat fiindcă Biroul A nu a mai avut activitate, datorită pandemiei, se desfiinţează Biroul B, a cărui activitate este esenţială pentru municipiu.

Cum prin desfiinţarea Biroului B, pierderile înregistrate de Biroul A nu dispar, se decide desfiinţarea a două funcţii de la Biroul A, funcţii care oricum nu sunt ocupate. 

Următorul pas, care nu este prevăzut în proiect, ar fi desfiinţarea unei funcţii din cadrul Biroului A. Urmând raţionamentul de mai sus, regăsim schema după care va fi desfiinţată această funcţie.

În Biroul A sunt angajaţi trei funcţionari, unul cu vechi ştate de plată, ceilalţi cu noi carnete de partid. Funcţionarul vechi ştie să îşi facă meseria şi chiar o face, celalţi doi nu ştiu dar nici nu vor să înveţe. Pentru reducerea cheltuielilor, va fi demis singurul funcţionar din Biroul A care lucrează.

În loc de concluzii

Până la această oră nu am înţeles rostul desfiinţării unor funcţii care oricum nu sunt ocupate, pentru a reduce cheltuielile de personal.

Abia acum se poate vedea efectul negativ al angajărilor nenumărate din societăţile tecucene.

Din păcate, Serviciul de ecarisaj, ale cărui activităţi sunt esenţiale pentru un municipiu cu 40 de mii de locuitori, va avea de suferit.