O şedinţă de pomină

 

Tecuci, 8 iulie 2020. Au trecut aproape două săptămâni de la şedinţa Consiliului local din data de 25 iunie, iar tecucenii încă se mai întreabă de ce nu a fost publicată înregistrarea.

Răuvoitorii ar putea spune că, spre deosebire de şedinţele precedente, această şedinţă ar ascunde ceva. Pentru a pune capăt incertitudinilor, vă propunem să constatăm că administraţia nu are nimic de ascuns.

În debutul şedinţei, viceprimarul Cezar Croitoru ne lasă să înţelegem că s-a interpus pe circuitul documentelor. Un act care purta antetul Prefecturii în loc să ajungă la secretarul UAT a ajuns la el.

Apoi, consilierii locali au reclamat faptul că nu au fost înştiinţaţi că unele hotărâri ale Consiliului local Tecuci sunt contestate de Prefectură.

Consilierul independent a cerut ca la şedinţe să fie prezent şi publicul, iar primarul municipiului a invocat starea de alertă şi regulile instituite. Pentru a fi mai convingător, Hurdubae a lansat suspiciuni asupra unui consilier local, încălcând astfel protecţia datelor personale şi lăsându-ne să înţelegem că are acces la date care ar fi trebuit să fie private. Dat fiindcă nu putea să scape prilejul, primarul i-a făcut părtaşi pe consilieri la una dintre glumiţele sale. Aceasta a fost un fiasco, dovedind încă o dată că glumele de la Huşi nu au căutare la Tecuci.

După discuţiile din care a reieşit că primarul şi viceprimarul sunt mai preocupaţi să-şi bage nasul în treburile altora decât de bunul mers al oraşului, se trece la votarea proiectelor. Cu 11 voturi, administraţia PSD nu are nici o problemă la trecerea proiectelor.

La proiectul privind reabilitarea Primăriei consilierul Vasile Diaconu atrage atenţia că a crescut contribuţia din bugetul local de la 2 % din valoarea lucrării la 22,5 %, un plus de 1.615.895 lei – peste 16 miliarde lei vechi. Părerea consilierului local este că acest lucru se va răsfrânge în viitor asupra bugetului de investiţii.

Şedinţa se încheie cu solicitarea de a se preciza proiectele care au trecut şi aflăm că cele privind vânzarea unor terenuri de la unitatea militară nu au întrunit 12 voturi cât era necesar pentru a fi aprobate.

Aşa cum puteţi constata, nu este nimic special în această şedinţă faţă de altele, drept pentru care îi rugăm pe răuvoitori să se abţină.

 

error: Content is protected !!