Noi restricții de la 1 august: Purtarea măștii obligatorie şi pe anumite străzi din Tecuci

 

Comitetului Local pentru Situații de Urgență Tecuci a adoptat astăzi, 30 iulie, Hotărîrea nr. 15. Această hotărâre stipulează următoarele: 

Art. 1. Începând cu data de 1 august 2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protectie de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, zilnic, în intervalul orar 8 – 23, în următoarele spații din municipiul Tecuci: Piața Centrală, Piața Autogară, Piața Zona industrială, Zona agroalimentară Cernicari, parcările din spațiile comerciale Lidl, Kaufland și Penny, străzile Artei, 13 Septembrie, Traian, Pieței și Unirii, iar în intervalul 9 – 17 pe str. Ștefan cel Mare.

Art. 2 În toate instituțiile publice se instituie purtarea obligatorie a măștii de protectie pe timpul programului de lucru.

Art. 3. Se limitează accesul publicului în instituțiile publice.

Art. 4 Se execută dezinfecția în instituțiile publice și operatori economici subordonați Consiliului Local, după cum urmează:

– Casa de cultura, Muzeul de istorie și Biblioteca municipală, o dată pe lună.

– Direcția de Asistență Socială, Poliția Locală, SPCLEP, Primăria Tecuci, Compania de Utilități Publice și Administrația Cimitirelor și a Zonelor Verzi, de două ori pe lună.

– SC Piețe Prest Tec, de trei ori pe lună.

Imediat după fiecare caz identificat la locul de muncă în instituțiile publice și operatorii economici subordonați Consiliului Local Tecuci.

Fondurile necesare pentru executarea dezinfecției cu instituții specializate se asigură din fondurile proprii.

Art. 5 Se aprobă suma de 25.000 lei pentru executarea dezinfecției în cadrul Primăriei municipiului Tecuci, Directia de Asistență Socială, Poliția Locală și SPCLEP.

Art. 6 La intrarea în parcuri și la locurile de joacă se vor instala panouri privind închiderea locurilor de joacă așa cum a fost stabilit prin HCJSU Galați nr. 79 / 25.07.2020.

Art. 7 Pentru realizarea acestor panouri se alocă din bugetul local suma de 10.000 lei.