„Galați, ai dreptul la sănătate!” – O campanie care a debutat astăzi, în judeţul nostru, în prezenţa ministrului Sănătăţii

 

Astăzi, 3 august, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost într-o vizită de lucru în judeţul Galaţi, fiind însoţit de senatorul gălăţean George Stângă.

 Prima oprire a fost la Cerțești, unde, în prezenţa primarului Daniel Cotoranu, a fost inaugurat noul dispensar al satului Cârlomănești, o unitate medicală construită din fondurile primăriei, care deservește locuitorii.

Configurarea traseului de sănătate de la Nord la Sud, în județul Galați, a continuat la Matca, tot într-o vizită de lucru. Centrul Medical Uman, finanțat din bani de la primărie, a fost unul dintre proiectele ambițioase ale primarului Nelu Costea, pentru oamenii care locuiesc în Matca.

 „Aproape 13.000 de mătcași din comună au un centru medical cu cinci cabinete pentru medicii de familie, ecograf, cabinet stomatologic, cabinete pentru psihologie, logopedie, puncte de recoltare analize. Doleanța primarului și a locuitorilor din Matca este să implementeze și permanența serviciilor medicale”, a declarat senatorul PNL George Stângă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost prezent şi în municipiul nostru, purtând discuţii, împreună cu Lucian Costin, preşedintele PNL Tecuci, despre situația de la Spitalul municipal și Policlinică.

 „La Tecuci, este nevoie urgentă de fonduri, de investiții în aparatură modernă și dotări care să ducă la creșterea calității actului medical și la un tratament adecvat pentru pacienți. Ministrul Tătaru a agreat și posibilitatea de a deschide în Tecuci un centru de transfuzii sangvine și a dat asigurări că Ministerul Sănătății va trimite ambulanțe noi pentru pacienții tecuceni”, a precizat, la finalul întâlnirii, Lucian Costin.

Campania „Galați, ai dreptul la sănătate!” și-a continuat traseul de sănătate de la Nord la Sud. După Tecuci, au urmat Drăgăneşti, Iveşti şi municipiul Galaţi.

 „Am discutat cu George Stângă despre soluțiile pentru atragerea de fonduri pentru reabilitarea și modernizarea secției externe a spitalului județean, secție care se află la Ivești. Am încredere că, atunci când George va ajunge președinte al Consiliul Județean Galați, aceste fonduri vor ajunge la Ivești pentru secția externă.

Același lucru se va întâmpla la Tecuci, unde este urgentă nevoie de bani pentru recondiționarea spitalului municipal. Sănătatea este un sector care trebuie tratat mult mai atent după experiența pandemiei COVID-19” , a declarat ministrul Nelu Tătaru.