Drama unor tineri sub o administraţie pornită să vândă terenurile tecucenilor

 

În vreme ce tinerii tecuceni sunt plecaţi în străinătate să strângă bani pentru a-şi construi o casă pe terenul primit cu titlu gratuit în baza Legii nr. 15/2003, administraţia PSD din Tecuci a pus ochii pe terenurile lor, iar acum le vrea înapoi.

Aceasta este drama a şapte tineri din municipiul Tecuci a căror speranţe de a-şi vedea visul cu ochii se năruiesc sub o administraţie care se află permanent în căutarea de noi şi noi terenuri ce pot fi scoase la vânzare.

În şedinţa Consiliului local Tecuci programată mâine, 13 august, este supus votului un proiect privind „Revocarea proceselor verbale de atribuire în folosinţă gratuită şi respectiv retragerea dreptului de folosinţă a unor terenuri atribuite în baza Legii nr. 15/2003”. Autorul moral al acestei nedreptăţi este iniţiatorul proiectului, Cătălin Hurdubae, pentru aproximativ o lună şi jumătate, încă, primar al municipiului Tecuci.

Astfel, nu mai puţin de şapte terenuri, atribuite în baza legii amintite unor tineri, situate în cartierele Nicolae Bălcescu şi Criviţeni, se vor întoarce la Primărie.

„În urma controlului efectuat în teren, s-a constatat că persoanele ce fac obiectul prezentului proiect de hotărâre nu au început şi finalizat lucrările de construire a locuinţelor”, se arată în referatul care însoţeşte acest proiect.

În proiect este invocat faptul că beneficiarul este obligat să înceapă construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului, fiindcă aşa spune legea.

 Din păcate legea nu este în concordanţă cu lumea în care trăim. Un tânăr care apelează la Legea nr. 15/2003, pentru a primi teren în vederea construirii unei case este considerat din start fără potenţă financiară. Pentru a strânge banii necesari are nevoie de ani întregi şi multă muncă, cel mai adesea prost remunerată.

Să vii tu, vremelnic ales, reprezentantul unui partid care se doreşte alături de tineri, să frângi visul unui tânăr, al cărui singur scop în viaţă i-a mai rămas construirea unei case, este strigător la cer.

Această nouă ticăloşie a administraţiei PSD din Tecuci nu va scăpa netaxată de alegătorii tecuceni care nu îşi permit cumpărarea unui teren dintre cele scoase la vânzare de administraţia Hurdubae. Rămân astfel la discreţia unui sistem prin care primesc un teren de care apoi sunt deposedaţi peste noapte de către o administraţie hulpavă.

 

error: Content is protected !!