Hurdubae a legat etica de gard. Datorii anulate la buget de care a uitat

 

Pe măsură ce ne apropiem de sfârşitul mandatului, se adună, una după alta, situaţii rămase nerezolvate în Consiliul local Tecuci. Unele dintre acestea vor crea un blocaj financiar la nivelul UAT-ului, prin inserarea în buget a unor sume nerealiste.

De ani de zile, la întocmirea bugetului local sunt luate în calcul amenzi care nu vor fi încasate niciodată. Unele sunt mai vechi de cinci ani şi, conform legii, ar trebui anulate.

În şedinţa Consiliului local Tecuci, din 13 august, consilierul independent a reamintit faptul că primarul a promis că va pune pe ordinea de zi şi proiectul privind anularea amenzilor antice, astfel încât tecucenii să vină să-şi achite dările către Primărie, respectiv taxele şi impozitele.

„Nu-i opreşte nimeni să-şi achite taxele şi impozitele”, a replicat Hurdubae, deşi oricine ştie că nu le poţi achita fără a plăti mai întâi amenda. Dar în patru ani de administraţie nu poţi să le înveţi chiar pe toate.

„La începutul mandatului, în 2016, aţi anulat datoriile miliardarilor care şi-au pus în insolvenţă firmele, inclusiv dl. senator Butunoi era printre titulari”, a acuzat consilierul independent.  

„Am senzaţia că divagaţi foarte tare şi vorbiţi un pic prostii. Nu am anulat absolut nici o datorie a nimănui. Dacă aveţi documente doveditoare, să le prezentaţi în faţa Consiliului local Tecuci. Veniţi cu documente, dle consilier… Aţi făcut o afirmaţie foarte gravă cu privire la anularea unor datorii la bugetul de stat”, a replicat primarul în exerciţiu.

Pe de altă parte, prin Hotărârea nr. 206 din 29 septembrie 2017, al cărei iniţiator a fost primarul Hurdubae, au fost anulate obligaţii fiscale, datorii, în valoare totală de 1.134.249,90 lei, respectiv peste 11,34 miliarde lei vechi.

Aceşti bani trebuiau să ajungă la bugetul local, dar n-au mai ajuns. Unii dintre datornici şi-au deschis alte firme, iar acum colaborează fructuos cu administraţia Hurdubae, fără ca aceasta din urmă să aibă vreo problemă de etică.

Hotărârea nr. 206 din 2017, prin care au fost anulate datorii în valoare totală de 1.134.249,90 lei.