Întârzieri la plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități din Tecuci

 

Persoanelor cu dizabilități din Tecuci, sau asistenților acestora nu li s-au mai virat banii în cont în această lună. De obicei primeau bănuții în data de 15 ale lunii, dar cum această dată a căzut într-o sâmbătă, au așteptat și constatat că nici astăzi, 18 august, nu li s-a virat nimic.

Drept urmare au sunat la Asistența socială unde cineva le-a spus că „sunt probleme în efectuarea plăților, că primarul nu ar fi semnat statele acestor plăți și nu se cunoaște data când vor fi furnizați către bănciˮ.

Am contactat telefonic directorul Direcției de Asistență Socială, Mariana Manole, care a afirmat următoarele: „S-a făcut rectificare de buget în ultima ședință de Consiliu local și până au fost de acord cei de la Finanțe Galați, am mai întârziat puțin. Rămăsese de la Galați să vizeze bugetul la bilanț, chestii birocratice și cred că în curând se vor face plățile. Noi am făcut tot ce ținea de noi, primarul a semnat, acum așteptăm să se reglementeze situația aceastaˮ.

Se speră că la sfârșitul acestei săptămâni să se rezolve această situație iar persoanele vizate să își primească drepturile cuvenite.

Dar, dacă inițiatorul proiectului de rectificare a bugetului municipal ar fi depus proiectul înainte de 13 august, sigur nu mai existau asemenea neplăceri în prezent. Practic, Hurdubae a întârziat demersul necesar alocării sumelor aferente, prioritatea acestuia fiind campania electorală în acest moment.

 

error: Content is protected !!