Se redeschid restaurantele, bibliotecile şi locurile de joacă

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi s-a întrunit astăzi, 31 august, în şedinţă pentru a adopta o serie de măsuri valabile pe raza judeţului începând de mâine.

Astfel, începând cu data de 1 septembrie se reiau activitățile cu publicul ale operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, în intervalul orar 6 – 24, ultima comandă putând fi luată la ora 23.

Începând cu data de 1 septembrie, se aprobă la nivelul județului Galați deschiderea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, doar pentru clienții cazați în unitățile de cazare.

Începând cu data de 1 septembrie, se aprobă la nivelul județului Galați organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire / workshopuri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maxim 50 de persoane în interior și de maxim 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.

Începând cu data de 1 septembrie, la nivelul județului Galați activitățile instituțiilor muzeale, ale bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, ale instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se pot desfășura numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului.

Începând cu data de 1 septembrie, se aprobă la nivelul județului Galați redeschiderea locurilor de joacă pentru copii în aer liber, cu respectarea măsurilor de distanțare și protecție sanitară.

Toate celelalte măsuri dispuse anterior rămân în vigoare, până la noi dispoziții.