Primarul este cercetat penal de către Serviciul de investigare a criminalităţii economice din IPJ Galaţi

 

Astăzi, 2 septembrie, fostul viceprimar al municipiului a fost prezent la Radio Tecuci, unde a lansat acuze atât la adresa conducerii Consiliului judeţean Galaţi, cât şi privind conduita actualului primar.

Acesta a dat citire unui document din care reiese că a fost exclus din partid din cauza faptului că Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidenţiale. Viceprimarul a mai precizat că în campania pentru prezidenţialele din 2019 nu au fost primiţi prea bine de către locuitorii municipiului.

Viceprimarul Pintilie a contestat hotărârea de demitere din funcţiile de viceprimar şi consilier local, iar în final, printr-o decizie a Curţii de Apel Galaţi, s-a decis repunerea acestuia în funcţiile deţinute.

Astăzi, acesta trebuia să fie viceprimar, dar i-a fost refuzată repunerea în funcţie, drept pentru care viceprimarul a făcut plângere penală la Parchet împotriva primarului, secretarului UAT şi a preşedintelui de şedinţă a Consiliului local de la acea dată.

Plângerea penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, dar a fost declinată pentru competenţă şi soluţionare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci. În urma unei solicitări, Parchetul tecucean a emis o adresă prin care fostul viceprimar era informat că dosarul se află în lucru la IPJ Galaţi, Serviciul de investigare a criminalităţii economice.

Se pare că demiterea viceprimarului este în strânsă legătură cu acordarea împrumutului şi că acest împrumut face obiectul unei cercetări penale. Dacă mai adăugăm şi vânzarea terenurilor, pentru care, asemenea împrumutului, era nevoie de votul a două treimi dintre consilierii locali înseamnă că Serviciul va avea mult de furcă în soluţionarea acestui dosar.

Declaraţiile fostului viceprimar vin în contradicţie cu cele ale primarului care spunea că Prefectura şi implicit Prefectul nu doreşte binele tecucenilor şi a blocat împrumutul. Acest împrumut se pare că face obiectul unei cercetări penale fiindcă este în strânsă legătură cu demiterea tuturor consilierilor locali până s-a ajuns ca două treimi dintre voturi să fie exact cele controlate de PSD Tecuci.