Începutul anului școlar în siguranță

 

La începutul anului școlar 2020 – 2021, peste 35 de jandarmi gălățeni se vor regăsi în zonele instituțiilor de învățământ din Galați, Tecuci și Târgu Bujor.

Peste numai câteva ore va suna clopoțelul de începere a anului școlar 2020-2021, iar jandarmii gălățeni se vor regăsi în zona a nouă instituții de învățământ din municipiile Galați și Tecuci, cât și în orașul Târgu Bujor. Misiunea efectivelor de jandarmerie este de a supraveghea împrejurimile și accesul în unitățile școlare, de a preîntâmpina eventuale incidente între elevi sau între elevi și persoane străine de instituția de învățământ, cât și de a observa zonele barurilor și cafenelelor, unde elevii ar fi tentați să intre.

Întrucât siguranța elevilor este prioritară pentru misiunile noastre, Jandarmeria Galați va continua și în acest an școlar să desfășoare o serie de activități de prevenire a violenței în mediul școlar și de a crește interesul elevilor pentru școală. Totodată, pe tot parcursul anul școlar 2020-2012, vom aloca resurse umane pentru asigurarea unui climat de normalitate în proximitatea celor nouă instituții de învățământ care au intrat în responsabilitatea Jandarmeriei Galați, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, pentru acest an școlar vom avea în atenție desfășurarea unor acțiuni ce vizează combaterea fenomenului infracțional și contravențional în zona instituțiilor de învățământ, cât și pe traseele pe care se deplasează elevii, între domiciliu și școală.

În situația în care elevii, părinții sau profesorii sunt martori ai unor fapte de natură penală sau contravențională îi rugăm să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică sau să apeleze numărul unic 112.

Le dorim succes în noul an școlar!

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul