Dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

 

Sâmbătă, 17 octombrie, polițiștii gălățeni, în colaborare cu un reprezentant al ITM Galați au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus. cu această ocazie, au constatat că în localitatea Valea Mărului, la punctul de lucru al unei întreprinderi individuale, se află în derulare o nuntă, în incinta restaurantului fiind prezente aproximativ 75 de persoane.

Întrucât legislația în vigoare interzice desfășurarea de evenimente publice și private, administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei, în cauză fiind întocmit și dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Un dosar penal având același obiect, a fost întocmit și în cazul unui botez desfășurat în noaptea de 17/18 octombrie a.c., într-o locație de pe raza comunei Pechea, la care au participat aproximativ 50 de persoane.

Și în acest caz, operatorul economic care a organizat evenimentul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei.