Spărgătorii de bancomate au fost reţinuţi pentru o perioadă de 30 de zile. Amănunte despre structura grupului

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de patru inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat în formă continuată, nerespectarea regimului materiilor explozive în formă continuată și distrugere.  

Analizând probatoriul administrat până la acest moment rezultă faptul că membrii structurii infracționale şi-au asumat şi au executat roluri bine stabilite în vederea îndeplinirii, cu succes, a scopului infracţional comun.

Astfel, unul dintre inculpați şi-a asumat rolul de lider al structurii infracţionale, acesta fiind, de altfel, cel care avea legătura directă şi exclusivă cu persoana care îi furniza dispozitivele explozive improvizate sau care îi împărtăşea cunoştinţele necesare pentru construirea acestora.

Inculpatul nu a divulgat secretul asupra modului în care obţinea sau construia dispozitivele explozive, tocmai cu scopul de a-şi păstra rolul de lider şi de a avea puterea de decizie în cadrul structurii infracţionale.

 De altfel, a rezultat faptul că acest inculpat era cel care decidea participarea celorlalţi membri ai structurii infracţionale la comiterea faptelor, atribuindu-le acestora rolurile pe care trebuiau să le joace pentru asigurarea succesului activităţilor infracţionale și care a stabilit algoritmul după care trebuiau împărţite sumele de bani.

Tot liderul era cel care alegea traseele de deplasare de la locurile de întâlnire spre locurile la care se aflau amplasate bancomatele și care repartiza atribuțiile către ceilalți membri ai grupării.

Ieri, 23 octombrie, Tribunalul Galați a dispus arestarea preventivă a celor patru inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile investigative au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale ale Inspectoratelor de Poliție Județene Galați și Vrancea și al celor din cadrul Direcției Investigații Criminale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor, se arată în comunicatul DIICOT.

Alte amănunte privind acest caz regăsiţi AICI.