Coronavirus: Activități cu caracter preventiv

 

Echipaje mixte, formate din reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control, sunt prezente în aceste zile în spațiile comerciale cu aglomerări de persoane (supermarket-uri, magazine, terase, case de pariuri, autogări, gări) în Municipiul Galați și Tecuci. Sunt efectuate verificări pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2.

Pompierii militari gălățeni au efectuat controale în cadrul operatorilor economici, aplicând sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală .

Având în vedere faptul că la nivel național numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, echipaje mobile din cadrul ISU Galați organizează acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor prin intermediul mesajelor audio, care sunt transmise cu ajutorul autospecialelor de primă intervenție și comandă.

În acest mod se speră ca informațiile de prevenire să ajungă la un număr cât mai mare de persoane.

Recomandările pe care cetățenii le vor recepționa sunt următoarele:

 – folosiți în mod corect masca de protecție! Aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura, pentru siguranța dv. și a celor din jur;

– spălați-vă pe mâini cât mai des, cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde;

– nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate;

– evitați locurile aglomerate unde sunteți expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;

– feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune;

– păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;

– dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;

– limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;

– evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Acțiunile de informare şi de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.

ISU Galaţi face apel pentru respectarea regulilor și recomandările emise de autorități, pentru ca, împreună, să reușim diminuarea efectelor acestei pandemii.

 

You cannot copy content of this page